Οινοποιία Παπαντώνη

ΑΡΓΟΣ

Όραμα μας είναι η κατασκευή ενός μεγάλου σύγχρονου οινοποιείου μέσα στους αμπελώνες μας με προοπτική να παράγουμε μια από τις καλύτερες Νεμέες της Ελλάδας.

papantonis-top

Η Οινοποιία Παπαντώνη ιδρύθηκε το 1992. Διαθέτει ένα κτήμα έκτασης 70 στρεμμάτων και ένα οινοποιείο μεγίστης δυναμικότητας 50.000 φιαλών ετησίως. Το οινοποιείο βρίσκεται στο Αργος. Το αμπέλι της Οινοποιίας βρίσκεται στο Μαλανδρένι Αργολίδας, που νομοθετικά υπάγεται στη ζώνη ΠΟΠ Νεμέας . Λόγω του ιδιαίτερου μικροκλίματος της περιοχής αποτελεί έναν άριστο συνδυασμό οικολογικού περιβάλλοντος και ποικιλίας αμπελιού, η οποία φέρει στη γενετική της σύνθεση αμπελοοινικά χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας.

Στόχο μας αποτελεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του οινοποιείου Παπαντώνη τόσο στην Ελληνική όσο και τη Διεθνή αγορά.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε επιστρατεύσει σύγχρονο εξοπλισμό και διεθνή τεχνογνωσία, που μαζί με την ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων που μετέχουν στη παραγωγή αυτών των ξεχωριστών κρασιών της Αργολικής Γης.

Όραμα μας είναι η κατασκευή ενός μεγάλου σύγχρονου οινοποιείου μέσα στους αμπελώνες μας με προοπτική να παράγουμε μια από τις καλύτερες Νεμέες της Ελλάδας.

α) Το Μηδέν Άγαν, οίνος ερυθρός ξηρός από την ποικιλία Αγιωργίτικο 100%, παλαιωμένο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες.
β) Το Μέτρον Άριστον, οίνος λευκός ξηρός από τις ποικιλίες Ροδίτης 65% και Chardonnay 35%.
γ) Τον Λυσιμελή, οίνος ερυθρός γλυκός από την ποικιλία Αγιωργίτικο 100% παλαιωμένο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 5 χρόνια.

Οι ποικιλίες μας
Chardonnay
Αγιωργίτικο
Ροδίτης

Επισκεψιμότητα
Επισκέψιμο - με ραντεβού
Γευσιγνωσίες
Γευσιγνωσίες από το βαρέλι
Περιήγηση στο οινοποιείο
Περιήγηση στο κελάρι
Πωλητήριο κρασιών
Κατάλληλο για groups
Κατάλληλο για ΑΜΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Κανάρη 47, 21200,
ΑΡΓΟΣ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα-Παρασκευή
9.00-15.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2751023620
WEB : www.papantonis.gr
E-MAIL : info@papantonis.gr