Οινοτουρισμός στη Νεμέα

Η ζώνη της Νεμέας τα τελευταία χρόνια είναι ο πιο γρήγορα ανερχόμενη περιοχή σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του οινικού τουρισμού.

wine-tourism-1

Η κοντινή απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, οι εξαιρετικά εκτεταμένοι καταπράσινοι αμπελώνες, τα περισσότερα από 40 οργανωμένα οινοποιεία, οι εναλλακτικές τουριστικές ευκαιρίες, αλλά κυρίως η προσθήκη νέων υποδομών στη διαμονή και την εστίαση που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, έκαναν τη Νεμέα έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς σε όλα τα Βαλκάνια.

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο της πόλης, αλλά και το καθένα από τα περισσότερα οινοποιεία, υποδέχονται τους επισκέπτες προσφέροντας ενημέρωση και εξειδικευμένες γευστικές δοκιμές.

Στα επισκέψιμα οινοποιεία μπορείτε ύστερα από συνεννόηση να απολαύσετε δραστηριότητες που αφορούν στο κρασί, όπως γαστρονομικές απολαύσεις ειδικά για σας, περιηγήσεις ή εξερευνήσεις στους αμπελώνες, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής κρασιού, αλλά και να προμηθευτείτε ιδιαίτερα κρασιά σε ελκυστικές τιμές.

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιδιαίτερα εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο με το Μουσείο και το Αρχαίο στάδιο στην Αρχαία Νεμέα, καθώς και κοντινές εμβληματικούς προορισμούς, όπως οι Μυκήνες ή το Ναύπλιο.

Στα διαρκώς αυξανόμενα υψηλής ποιότητας εστιατόρια της Νεμέας θα απολαύσετε έναν συνδυασμό τοπικής και μοντέρνας κουζίνας προσαρμοσμένη σε οινικούς συνδυασμούς από ετικέτες της ζώνης, ενώ σε άκρως προσεγμένους χώρους διαμονής μπορείτε να χαλαρώσετε ή να παρατείνετε τη διαμονή σας.

cellar
wine-tourism-1

We use cookies to give you the best experience.