Κτήμα Ράπτη

ΛΕΟΝΤΙΟ

Το Leontio στη Νεμέα είναι το σημείο εκκίνησης της οικογενειακής επιχείρησης Raptis.

rapti-2

Πριν από 45 χρόνια, ο Γιώργος Ράπτης, μέλος του Ελληνικού Συλλόγου κατά της φυλλοξήρας αμπέλου, θέτει τη βάση μιας επιχειρηματικής φιλοσοφίας με βασικούς άξονες, τον συνεχή προσανατολισμό στην ποιότητα και την απόρριψη υψηλής ποιότητας αμερικανικών αντι-φυλλοξυτρικών μοσχευμάτων.

Ως αποτέλεσμα, δημιούργησε φυτώρια αμπέλου, ένα από τα πρώτα στην ελληνική αγορά, με μια επιτυχημένη πορεία με τα χρόνια.
Σήμερα ακολουθώντας το σετ «Footprints», η 2η γενιά της οικογένειας, Χρήστος και Έλενα, διατηρεί το όραμα του πατέρα τους ζωντανό.

Ολόκληρος ο οικογενειακός αμπελώνας βρίσκεται στην ζώνη της Νεμέας, και πιο συγκεκριμένα στα αμπελοτόπια Αγία Παρασκευή, Κεφαλάρι, Καμίνι, Αχλαδιές, Χαλιάς, Στενούλια, Μπάλτα, Βαθιά Καναπίτσα, Ποτάμι και Αμυγδαλιές. Οι πικοιλίες  που καλιεργούνται στον αμπελώνα είναι Αγιωργίτικο, Merlot, Syrah(νεος αμπελώνας), Cabernet,  Ασύρτικο, Malvazia aromatic di Candia, Ροδίτης, Το Μοσχοφίλερο έρχετε από συνεργάτες παραγωγούς την Ζώνης P.D.O Μαντινεία.

Ορόσημα γεωγραφικά σημεία της περιοχής και του οινοποιείου είναι ο «Κοκκινόβραχος» και η «Μαύρη Σπηλιά», που λειτουργούν ως πυλώνες εισόδου του Λεοντίου.

Με συνεχείς προσπάθειες, υπομονή και αφοσίωση, όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας που τα καθιστούν στην αγορά… μοναδικά!

Σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.000 τ.μ., με σχεδιασμό επέκτασης, συνεχίζει να δημιουργεί μοσχεύματα αμπέλου άριστης ποιότητας υπό την επίβλεψη του Χρήστου Ράπτη

Τα κρασιά μας

Κατεβάστε τις καρτέλες
των κρασιών μας
σε μορφή αρχειων PDF,
κάνοντας κλικ εδώ…

Οι ποικιλίες μας

Merlot
Syrah
Αγιωργίτικο
Ασύρτικο
Μαλαγουζιά
ΜΑΛΒΑΖΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
Μοσχοφίλερο
Ροδίτης

Επισκεψιμότητα

Επισκέψιμο - με ραντεβού
Γευσιγνωσίες
Περιήγηση στο οινοποιείο
Περιήγηση στο κελάρι
Πωλητήριο κρασιών
Κατάλληλο για groups
Κατάλληλο για ΑΜΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΛΕΟΝΤΙΟ ΝΕΜΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 20500

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

8:30πμ.-16:30μμ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2746061700
WEB : www.ktimarapti.gr
E-MAIL : info@ktimarapti.gr