Κτήμα Λαντίδη

ΞΕΡΟΚΑΜΠΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Στον Ξερόκαμπο, την πύλη της Νεμέας όπως και λέγεται, έχτισε το οινοποιείο φυτεύοντας ταυτόχρονα στην περιοχή του Ασπρόκαμπου, σε ένα εξαιρετικό μικροκλίμα και σε υψόμετρο 650 μέτρων τον πρώτο αμπελώνα.

lantides-w

Ήταν το 1993 όταν ο Πάνος Λαντίδης έπειτα από τις σπουδές του στο Montpellier και στο Bordeaux της Γαλλίας αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί οινικά στην υπέροχη περιοχή της Νεμέας.

Στον Ξερόκαμπο, την πύλη της Νεμέας όπως και λέγεται, έχτισε το οινοποιείο φυτεύοντας ταυτόχρονα στην περιοχή του Ασπρόκαμπου, σε ένα εξαιρετικό μικροκλίμα και σε υψόμετρο 650 μέτρων τον πρώτο αμπελώνα.  Φυσικά το Αγιωργίτικο είχε την τιμητική του, ενώ και ένα μικρότερο αμπελάκι με την λευκή ποικιλία Chardonnay ξεπρόβαλε δειλά μέσα στην κοκκινομάνα ζώνη του ημίθεου Ηρακλή.

Η σκυτάλη της οινικής συνέχειας πέρασε στην δεύτερη γενιά στα τρία παιδιά του ιδρυτή τον Σίμο, τον Αντρέα και την Μαρία που ανέλαβαν δυναμικά και τους τρεις τομείς της δουλειάς που είναι η αμπελουργία, η οινοποίηση και οι τεχνικές της προβολής και προώθησης των κρασιών.

Πρόσφατα το κτήμα Λαντίδη έχοντας ολοκληρώσει τις οινοποιητικές ανάγκες της παραγωγής με σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό, έκανε στροφή και προς την επισκεψιμότητα παρέχοντας ολοκληρωμένες γευστικές ξεναγήσεις σε κάθε ανήσυχο επισκέπτη, ενώ τέσσερις ειδικά διαμορφωμένοι ξενώνες προσφέρουν φιλοξενία καλύπτοντας την συνεχώς αυξανόμενη εξωστρέφεια επικοινωνίας που χρειάζεται όλη η περιοχή.

Στις δύο πρώτες ετικέτες του κτήματος Νεμέα Λαντίδη και chardonnay προστέθηκαν σταδιακά και τα κρασιά Χρυσάμπελο από Cabernet Sauvignon, το Anosis από Mοσχοφίλερο, το Cuvee Λαντίδη, με Cabernet Sauvignon / Merlot και Αγιωργίτικο, το Αέναον με το Merlot, η λευκή «Μικρή Κιβωτόs» με Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, η ερυθρή με Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο και η ροζέ με το Μοσχοφίλερο.

Σήμερα εξάγεται το 40% της παραγωγής, κυρίως στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Μεγάλη Βρετανία,  Σκωτία, Τσεχία, Σουηδία, Φινλανδία, Αλβανία, Κύπρο, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιράκ, Η.Α.Ε. , Ιαπωνία  και Κίνα.

Τα κρασιά μας

Κατεβάστε τις καρτέλες
των κρασιών μας
σε μορφή αρχειων PDF,
κάνοντας κλικ εδώ…

Οι ποικιλίες μας
Cabernet Sauvignon
Merlot
Sauvignon blanc
Αγιωργίτικο
Ασύρτικο
Μαλαγουζιά
Μοσχοφίλερο

Επισκεψιμότητα
Επισκέψιμο - χωρίς ραντεβού
Επισκέψιμο - με ραντεβού
Επισκέψιμο - βάση προγράμματος
Γευσιγνωσίες
Γευσιγνωσίες από το βαρέλι
Περιήγηση στο οινοποιείο
Περιήγηση στους αμπελώνες
Περιήγηση στο κελάρι
Δυνατότητα γεύματος
Δυνατότητα διαμονής
Πωλητήριο κρασιών
Κατάλληλο για groups
Κατάλληλο για ΑΜΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΞΕΡΟΚΑΜΠΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα-Παρασκευή
9.00-18.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6972232645
FAX : 2106544905
WEB : www.lantides.gr
E-MAIL : info@lantides.gr