Κτήμα Σκούρα

ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙ

Το Κτήμα Σκούρα ιδρύθηκε το 1986 στην Πελοπόννησο από τον Γιώργο Σκούρα. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, το Οινοποιείο μας έχει δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο και πρωτοποριακό οινοποιητικό δυναμικό.

DOMAINE-SKOURAS-2

Το Κτήμα Σκούρα βρίσκεται στη ζώνη ονομασίας προελεύσεως Νεμέα. Η ομάδα μας εργάζεται αδιάκοπα, παράγωντας απολαυστικά μονοποικιλιακά κρασιά και πρωτοποριακά blends, εμπνευσμένες εμφιαλώσεις, οινοποιώντας εγχώριες και διεθνείς ποικιλίες και δημιουργώντας αξέχαστους και σπάνιους οίνους.

Η φιλοσοφία που διαπνέει όλα τα κρασιά του Κτήματος αντανακλάται στις λέξεις: διαύγεια αρωμάτων, ποικιλιακή σαφήνεια, αποτύπωση του μεσοκλίματος (terroir) της περιοχής.

Kαλλιεργoύμε γηγενής ποικιλίες που απαντώνται στην Αργολίδα, την Κορινθία, τη Μαντίνεια και τη Νεμέα, όπως ο Ροδίτης-Αλεπού και το Μοσχοφίλερο, η Μαλαγουζιά, καθώς και οι ερυθρές ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο και πιο πρόσφατα το Μαυρόστυφο Άργους, μια παλιά και σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία της περιοχής. Επιπλέον καλλιεργούνται διεθνείς ποικιλίες, όπως Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah και Merlot.

Σήμερα το Κτήμα Σκούρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ελληνικών οινοποιείων, με έντονη εστίαση στο μέλλον και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των κρασιών του, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο. Αυτό που καθιστά αυτά τα κρασιά τόσο δημοφιλή είναι το γεγονός ότι το Κτήμα Σκούρα δεν θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα ή την μοναδικότητα των προϊόντων του. Στην πραγματικότητα, υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό, για κάθε σοδειά, για κάθε κρασί.

Τα κρασιά μας

Κατεβάστε τις καρτέλες
των κρασιών μας
σε μορφή αρχειων PDF,
κάνοντας κλικ εδώ…

Οι ποικιλίες μας

Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Chardonnay
Merlot
Syrah
Viognier
Αγιωργίτικο
Μαυρόστυφο
Μοσχοφίλερο
Ροδίτης

Επισκεψιμότητα

Επισκέψιμο - με ραντεβού
Γευσιγνωσίες
Περιήγηση στο οινοποιείο
Περιήγηση στο κελάρι
Δυνατότητα γεύματος
Πωλητήριο κρασιών
Κατάλληλο για groups
Κατάλληλο για ΑΜΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

10Ο χλμ Άργους-Στέρνας,
Μαλανδρένι

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα-Παρασκευή
9.00-17.00
Σάββατο 10.30-18.00
Κυριακές και αργίες κλειστά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 27510 23688
FAX : 27510 23159
WEB : www.skouras.gr
E-MAIL : info@skouras.gr