Κτήμα Μπίζιος

ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ

Τα κρασιά του οινοποιείου είναι η γνήσια έκφραση του μοναδικού terroir του Ασπροκάμπου και σμίγουν το παλιό με το νέο, κρατώντας την παράδοση ζωντανή στις μέρες μας.

bizios-top

Ο Ηλίας Μπίζιος είναι γιός αμπελουργού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόκαμπο της Νεμέας, ένα ορεινό χωριό, που σκαρφαλώνει στα 900 μέτρα.

Η επιλογή του να ασχοληθεί με τον οικογενειακό αμπελώνα ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού η αγάπη του για την γη και τον καρπό του αμπελιού δεν του αφήναν άλλες επιλογές. Η ενασχόληση του όμως δεν έμεινε μόνο στην γη.

Οραματίστηκε να κάνει κρασί και μέσα από αυτό να ταξιδέψει την γεύση της Ελλάδας στον κόσμο. Έφτιαξε το οινοποιείο του στην άκρη του αμπελώνα και αποτυπώνει την κάθε μέρα της ζωής του σταφυλιού στο κρασί που παράγει. Η αγαπημένη του ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο, σκούρο βαθύ κόκκινο σαν το αίμα του Ηρακλή, που ο μύθος τον θέλει να τριγυρνά στα ίδια μέρη για να σκοτώσει το περιβόητο για την εποχή λιοντάρι της Νεμέας.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες εκτάσεως 100 στρεμμάτων βρίσκονται σε υψόμετρο 850 μέτρων στο χωριό Ασπρόκαμπος, στο υψηλότερο σημείο της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα. Ξεχωριστό αμπελοτόπι στην ζώνη της Νεμέας εξαιτίας τόσο της γεωγραφικής θέσης όσο και του υψομέτρου του, δίνει ιδιαίτερα κρασιά πλούσια σε αρώματα, φαινολικά συστατικά και οξέα με καλή αντοχή στο χρόνο. Τα σταφύλια είναι βιολογικής καλλιέργειας από αμπελώνες με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατό καλύτερη συγκέντρωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ανά ποικιλία.

Τα κρασιά του οινοποιείου είναι η γνήσια έκφραση του μοναδικού terroir του Ασπροκάμπου και σμίγουν το παλιό με το νέο, κρατώντας την παράδοση ζωντανή στις μέρες μας. Ο βιολογικός αμπελώνας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, αποτυπώνεται ιδανικά μέσα από τα βιολογικά κρασιά που παράγει.

Τα κρασιά μας

Κατεβάστε τις καρτέλες
των κρασιών μας
σε μορφή αρχειων PDF,
κάνοντας κλικ εδώ…

Οι ποικιλίες μας

Chardonnay
Αγιωργίτικο
Μαλαγουζιά
Μοσχοφίλερο

Επισκεψιμότητα

Επισκέψιμο - με ραντεβού
Γευσιγνωσίες
Περιήγηση στο οινοποιείο
Περιήγηση στους αμπελώνες
Περιήγηση στο κελάρι
Πωλητήριο κρασιών
Κατάλληλο για groups

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ασπρόκαμπος,
Νεμέα, 20500

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Κατόπιν συνεννόησης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6977308767
WEB : www.biziosestate.gr
E-MAIL : info@biziosestate.gr