Κτήμα Μητραβέλα

mitravelas.gr

Κτήμα Μητραβέλα

– ΝΕΜΕΑ –

mitravelas.gr

#PureNemea
Το Κτήμα Μητραβέλα εξειδικεύεται στην Νεμέα, κατά συνέπεια εστιάζει στην καλλιέργεια και οινοποίηση της ποικιλίας Αγιωργίτικο, έχοντας σαν στόχο να δείξει όλες τις δυνατές εκφάνσεις της. Πρόκειται για την παλαιότερη οικογένεια αμπελουργών στη Νεμέα (19ος αιώνας) και αυτό αποδεικνύεται επίσημα, καθώς στην ιδιοκτησία της οικογένειας, και συγκεκριμένα της προγιαγιάς Μητραβέλενας, υπάρχουν καταγεγραμμένα αμπελοτεμάχια στον τότε Άγιο Γεώργιο, σημερινή Νεμέα. Έγγραφα καταγραφής Εθνικών κτημάτων της διοίκησης Καποδίστρια της 10ης Οκτωβρίου 1828 μαρτυρούν ότι στην οικογένεια ήδη ανήκουν αμπέλια την περίοδο αυτή.

Την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα ο παππούς Μητραβέλας ίδρυσε το οινοποιείο Μητραβέλα, πλησίον του κέντρου της πόλης, το οποίο υπήρξε ορόσημο για την περιοχή της Νεμέας. Το οινοποιείο ιδρύεται το 1913 και αργότερα τη δεκαετία του 1950 ο Ανδρέας Μητραβέλας με τα αδέρφια του Σπύρο και Νίκο, αναλαμβάνουν την επιχείρηση και σταδιακά αυξάνει την ετήσια παραγωγή. Αισίως έως το τέλος του 20ου αιώνα, η οικογένεια κατέχει περίπου 100 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα σε διάφορες περιοχές στη ζώνη της Νεμέας.

Ως πέμπτη γενιά αμπελουργών συνεχίζουμε την μακροχρόνια πορεία της οικογένειας μας με σεβασμό στην περιοχή της Νεμέας.Η πίστη στις δυνατότητες του Αγιωργίτικου και των οίνων ΠΟΠ Νεμεα είναι η σημαντικότερη αρχή και η έμπνευση του οινοποιείου μας.

Η Νεμέα σήμερα στο Κτήμα Μητραβέλα

Το 2003 ο Κωνσταντίνος, γιος του Ανδρέα, αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της επιχείρησης μετά τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων με όραμα, νέες ιδέες, εκσυγχρονισμένες τεχνικές και εμφιαλώνει την παραγωγή. Έχει επωφεληθεί από την μακροχρόνια εμπειρία του πατέρα του και έτσι συνεχίζει τη μακροχρόνια πορεία της οικογένειας.

Λανσάρει το πρωτοποριακό τότε φρέσκο Αγιωργίτικο “Κόκκινο σε Μαύρο” σε 2000 φιάλες, την πρώτη Νεμέα δεξαμενής που κυκλοφόρησε ποτέ στην ελληνική αγορά. Την ίδια εποχή δημιουργεί και το “Κτήμα Μητραβέλα” προερχόμενο από αμπελοτόπια 40 χρόνων με 6μηνη παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Η συλλογή εμπλουτίζεται με ακόμα δυο ετικέτες, το “Λευκό σε Γκρι” από Μοσχοφίλερο της ζώνης της Μαντινείας και το “Μητραβέλας Rosé” Αγιωργίτικο με σύντομη εκχύλιση. Στο επόμενο διάστημα παράγεται και μία ultra premium Νεμέα σε ελάχιστες φιάλες από 2 πολύ παλιά αμπελοτόπια 55 περίπου ετών με την ομώνυμη ετικέτα τότε “Παλαιά Αμπελοτόπια” νυν “Old Vines”.

Μόλις το 2021 λανσάρεται ένα σπάνιο λευκό κρασί το “Emigré” με σύντομη ωρίμανση σε βαρέλι, από σταφύλια Ασύρτικου και Κυδωνίτσας, με καταγωγή από τη Σαντορίνη και Πελοπόννησο αλλά φυτεμένα στη Νεμέα. Κατά τη διάρκεια της ανοδικής πορείας συμβαίνουν πολλές διακρίσεις, αναφορές στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και επιτυχημένες πωλήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και το rebranding του οινοποιείου το 2018.

Χριστoπούλου 23, Νεμέα, 20500, Κορινθία

Τηλέφωνο: +30 27460 22293
Email: info@mitravelas.gr
Web: mitravelas.gr

Οι ποικιλίες μας
Syrah
Αγιωργίτικο
Ασύρτικο
Κυδωνίτσα
Μοσχοφίλερο

Παροχές

Επισκεψιμότητα

winelander
winelander
https://nemeawineland.com

We use cookies to give you the best experience.