Οινοποιία Κουτσοδήμου

ΝΕΜΕΑ

Eδώ και 30 χρόνια, η εμπειρία, το ανθρώπινο δυναμικό, η χρήση τεχνολογιών αιχμής και το πάθος μας για συνεχή βελτίωση, εγγυώνται την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

koutsodimos-w

Η ιστορία της οινοποιίας ξεκινάει το 1988 με την ίδρυση της από τον Ανδρέα Κουτσοδήμο και τον Χρήστο Γαστουνιώτη.
Στόχος ήταν, και παραμένει μέχρι σήμερα, η οινοποίηση των εκλεκτών γηγενών ποικιλιών της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και η παραγωγή ποιοτικών οίνων, προσιτών σε όλο το φάσμα των καταναλωτών.

Έκτοτε η επιχείρηση αναπτύσσεται συνεχώς με νέες επενδύσεις τόσο σε κτιριακό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε εξειδικευμένο προσωπικό διατηρώντας πάντα τον οικογενειακό της χαρακτήρα.

Το 2000 κατασκευάστηκε νέα μονάδα, δυναμικότητας 32.000 HL και στεγασμένοι χώροι συνολικού εμβαδού 2.500τ.μ., ενώ το 2006, δημιουργείται τμήμα ποιοτικού ελέγχου εντός της παραγωγής, και εκσυγχρονίζονται οι γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης. Το 2010 η δυναμικότητα αυξάνεται σε 85.000 HL και η οινοποιεία κατατάσσεται στη πρώτη δεκάδα των μεγαλύτερων οινοποιείων της Ελλάδα, λειτουργώντας παράλληλα τονωτικά στην τοπική οικονομία, ως το μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κορινθίας.

Οι επενδύσεις τόσο στο οινοποιείο όσο και στους αμπελώνες συνεχίζονται και η δεύτερη γενιά έχει αναλάβει πλέον τα ηνία της εταιρείας με προσήλωση στο όραμα και τους στόχους των ιδρυτών.

Στην καρδιά του κάμπου της Νεμέας, σε μια περιοχή που ο μόχθος για την επιτυχία έχει ριζώσει χιλιάδες χρόνια πριν, σε έναν τόπο που παράγει την προικισμένη και πολυδύναμη ποικιλία Αγιωργίτικο, βρίσκεται το νέο και υπερσύγχρονο οινοποιείο μας.

Κάθε επιτυχία οφείλεται σε μια απλή συνταγή. Η δική μας οφείλεται στην δυνατότητα επιλογής της καλύτερης πρώτης ύλης, μέσω των μακροχρόνιων στρατηγικών συνεργασιών μας με τοπικούς παραγωγούς.

Σε μια έκταση 12 στρεμμάτων και με συνολική δυναμικότητα 85.000 HL, λειτουργεί η κάθετη οινοποιητική μας μονάδα, με νέες τεχνολογίες και ένα άρτια εκπαιδευμένο – εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, που αναμένει να σας καταπλήξει αναλύοντας τις διαδικασίες παραγωγής και απαντώντας σε κάθε σας απορία.

Eδώ και 30 χρόνια, η εμπειρία, το ανθρώπινο δυναμικό, η χρήση τεχνολογιών αιχμής και το πάθος μας για συνεχή βελτίωση, εγγυώνται την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

Τα κρασιά μας

Κατεβάστε τις καρτέλες
των κρασιών μας
σε μορφή αρχειων PDF,
κάνοντας κλικ εδώ…

Οι ποικιλίες μας

Αγιωργίτικο

Επισκεψιμότητα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

2ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Νεμέας-Κιάτου

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2746 022 018
FAX : 2746 024 070
WEB : www.koutsodimos.com
E-MAIL : infokoutsodimos.com