VILLA ENOTECA – Wine Experiences

VILLA ENOTECA – Wine Experiences

– AIR BNB | ΝΕΜΕΑ –

Η “Villa Enotecawine experiences” είναι μια σύνθετη πρόταση οινικού τουρισμού  που κινείται γύρω από τους εξής άξονες:

 1. Γνωριμία με την τοπική φιλοξενία, με την δυνατότητα διαμονής στον εξαιρετικό ξενώνα της βίλλας ικανό να φιλοξενήσει μέχρι 8 άτομα.
 2. Γνωριμία με τον μεγαλύτερο αμπελώνα της χώρας (25 χιλιάδες στρέμματα), με την διοργάνωση επισκέψεων στα οινοποιεία της περιοχής, με γευστικές δοκιμές των κρασιών τους και σε άμεση  επαφή με τους παραγωγούς.
 3. Γνωριμία με την οινική κουλτούρα, με την διοργάνωση σεμιναρίων οινικής κατάρτισης από τον ιδιοκτήτη της “Villa Enoteca” sommelier  Κώστα Τουλουμτζή.
 4. Γνωριμία με την πλούσια γαστρονομία της περιοχής με την προσφορά στοχευμένων γευμάτων στην τραπεζαρία του συγκροτήματος. Τα μενού υλοποιούνται στην κουζίνα του ξενώνα από τον ίδιο τον Κώστα Τουλουμτζή, που προτείνει και τον κατάλληλο συνδυασμό με τα τοπικά κρασιά.
 5. Γνωριμία με τον πλούσιο πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής, με την διοργάνωση ξεναγήσεων στους αρχαιολογικούς χώρους της Νεμέας, Μυκηνών, Κορίνθου, Άργους κλπ.
 6. Επίδειξη κατασκευής κοσμημάτων με πρώτη ύλη διάφορα επιλεγμένα στοιχεία από τα αμπέλια της Νεμέας, από τον δημιουργό – καλλιτέχνη και ιδιοκτήτη του εργαστηρίου “Vines Art” Χρήστο Λάζαρη.

Η δομή όπου στεγάζεται η “Villa Enoteca

Πρόκειται για μια αρχιτεκτονικά υπέροχη πέτρινη βίλλα δύο ορόφων  συνολικής επιφάνειας 330 m2, με τεράστιο κήπο 1.300 m2 που «βλέπει» ότι το πιο όμορφο μπορεί να δει κανείς στη Νεμέα: ατέλειωτους αμπελώνες, ελαιώνες και κυπαρίσσια ξαπλωμένα στον κάμπο και στις πλαγιές των αμέτρητων βουνών που περιτριγυρίζουν την μικρή μας πόλη.

Ήταν η ιστορική κατοικία της οικογένειας Λαζόπουλου, μιας σπουδαίας οικογένειας της περιοχής, ιδρυτών και του πρώτου οινοποιείου της Νεμέας. Το βασικό ντεκόρ του σπιτιού παραμένει το ίδιο, με έπιπλα της εποχής του μεσοπολέμου όταν και κατασκευάστηκε (1930).

Ο ξενώνας βρίσκεται στον πάνω όροφο του σπιτιού και αποτελείται από  3 υπνοδωμάτια, μεγάλο σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία για δέκα άτομα, κουζίνα μεγάλη και πλήρως εξοπλισμένη, μπάνιο με θέα τα γύρω βουνά καθώς και μια δεύτερη τουαλέτα WC. Όλα τα δωμάτια και η κουζίνα διαθέτουν προσωπική άνετη βεράντα. Συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν οκτώ (8) άτομα, κάνοντας χρήση και του σαλονιού.

Ο κάτω όροφος βγάζει στον κήπο και αποτελεί την προσωπική κατοικία του ιδιοκτήτη Κώστα Τουλουμτζή.** Η κάτω πλευρά του κήπου καλύπτεται από μικρό αμπελώνα, με τις σημαντικότερες αυτόχθονες  ελληνικές ποικιλίες αμπέλου (21 ποικιλίες).

Στην τραπεζαρία και στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, ανάλογα με την εποχή, θα υλοποιούνται τα στοχευμένα σεμινάρια και γεύματα-δείπνα-γευσιγνωσίες για τους  φιλοξενούμενους.

Ο Κώστας Τουλουμτζής, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη.

 • Σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πίζας στην Ιταλία. Εργάσθηκε στο χώρο της εστίασης εκεί από το 1973 ανοίγοντας το εστιατόριο “Taverna Kostas” (1975-1993).
 • Διετέλεσε διευθυντής του διεθνούς κινήματος “Slow Food” για την περιοχή της Πίζας από την ίδρυσή του (1986) και συνεργάσθηκε με τον εξειδικευμένο για το κρασί Τύπο (Vini d’ Italia, Seminario Permanente “Luigi Veronelli”).
 • Συμμετείχε με την ιδιότητα του κριτή-γευσιγνώστη σε πολλούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Κρασιών σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.
 • Μετακόμισε στην Αθήνα το 1994 ανοίγοντας το πρώτο Wine Restaurant στην Ελλάδα, την “Enoteca” στο Χαλάνδρι (1994 – 2011).
 • Ίδρυσε το 1997 την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων Π.ΕΝ.Ο. της οποίας διατέλεσε Πρόεδρος μέχρι το 2005 και ανέλαβε την ευθύνη του Εκπαιδευτικού Προγράματος της Π.ΕΝ.Ο. για την περίοδο αυτή διοργανώνοντας σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης για Οινοχόους σ’ όλη την Ελλάδα.
 • Εκλέχτηκε Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Οινοχόων ASI Association de la Sommellerie International από το 2004 – 2007 και με την ιδιότητα αυτή επισκέφθηκε πάνω από 40 χώρες αποκτώντας μοναδικές  επαγγελματικές εμπειρίες.
 • Διετέλεσε διευθυντής των εστιατορίων “Castell’ in Villa” στην Siena (2012-2014) και “Dal Manzo” στην Lucca (2014-2015), άνοιξε το εστιατόριο “Molyvos” στην Modena (2015-2020), και το εστιατόριο «17 Χωριά» στη Νεμέα (2021-2023).
 • Είναι επίτιμο μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Οινοχόων Ιταλίας, της Ένωσης Οινοχόων Μόσχας και της Ένωσης Οινοχόων Ουρουγουάης.
VILLA ENOTECA - Wine Experiences

“VILLA ENOTECA – Wine Experiences”
Οινικό Πανδοχείο
Δερβενακίων 100, Νεμέα

Τηλ: +30 6980477791
E-MAIL: ktouloumtzis@hotmail.com

winelander
winelander
https://nemeawineland.com

We use cookies to give you the best experience.